Жените, които искат да растат на работното място, трябва да избягват провокативното облекло като горнища с дълбоко деколте и прилепнали къси поли.

Този тип облекло по никакъв начин не може да спечели повишение на представителките на нежния пол, показва изследване сред 1000 жени на модния сайт Very.co.uk. Но макар 61% от анкетираните да смятат, че прекомерното деколте е най-големият моден гаф, участниците в изследването определили Холи Уолъбай, известна със страстта си към дълбоките деколтета, за жената с най-добър външен вид за съвременния британски офис.

От БГНЕС разкриват, че 31-годишната тв водеща, която беше обявена за звездата с най-красив бюст по-рано тази година, получи 35% от гласовете. На второ място остана звездата от поредицата "Хари Потър" Ема Уотсън, посочена от 15% от анкетираните.

Изследването, чиято цел била да открие как отношението към женската мода на работното място се е променило през годините, установило, че най-лошото нещо, което дамите могат да направят, е да пристигат наконтени на работното място. Над половината от анкетираните, 54%, не одобряват прилепналите къси поли в офиса, а 51% са категорично против прекомерния грим в офиса.

Но макар дамите да имат ясни идеи какво е допустимо и какво не на работното място, 61% заявили, че не биха приели строг дрес код, наложен от работодателя. 22% от анкетираните заявили, че биха се замислили да напуснат работа, ако им налагат как да се обличат.