Необходими продукти:
4 яйца
2 с.л. сметана заквасена
черен пипер на вкус
сол на вкус
40 гр. краве масло
Начин на приготвяне:
Счупваме яйцата в купа и ги разбъркваме добре с вилица, но не ги разбиваме - ако сместа е пенеста, ястието няма да стане гладко и кремообразно.
Добавяме сметаната и 2 с.л. вода.
Подправяме със сол и черен пипер на вкус.
Разтапяме маслото в малък тиган (касерола) с дебело дъно на тих огън.
Сипваме яйцата и ги бъркаме бавно, докато се сгъстят и станат на крем.
Огънят трябва да е много тих и да разбъркваме яйцата леко, за да не образуват бучки.
Бърканите яйца поднасяме веднага, най-добре върху филия препечен хляб.