Червеното винаги придава обем в косата и за дамите с по-тънка и по-фина коса би било добре да се ориентират именно към тези тонове.

Но преди това трябва да се убедят, че тоновете на този характерен цвят им отиват.

По принцип се смята, че русият цвят е най-труден за поддържане, но само една червенокоска знае какви усилия изисква грижата за наситеността и красотата на червеното в косите.

Червените коси най-често страдат от преждевременно обезцветяване, тъй като червената боя има по-големи молекули от останалите нюанси.

Съветът на специалистите е да отлагате изкъпването с шампоан до 24 часа след боядисване. Съставките в шампоаните, които са там, за да измият мръсотията, могат да отворят горния слой на косъма прекалено рано, като по този начин цвета се отмива по-бързо от необходимото.

Използвайте маски за коса, които да предпазват от UV-лъчи, които определено спомагат за избледняването на червения цвят.

Сушенето със сешоар, особено на по-висока температура, отнема от блясъка на косата. За да избегнете тези неприятности, използвайте серум на термална основа, който предпазва косата от термалната обработка. Сушете косата си максимално рядко и то на най-ниската степен на сешоара.