"Little black jacket" представлява интригуващ проект, отдаващ почит на прочутото черно сако, създадено от неподражаемата Коко Шанел.

Карл Лагерфелд и бившата главна редакторка на Vogue Paris Карин Ройтфелд се обединяват в звезден тандем, за да създадат галерия с фотографии на емблематични за съвременната мода и култура личности, носещи малкото черно сако.

Въпросният сет се състои от 113 черно-бели снимки, режисирани от Карин и заснети от модния гении Лагерфелд.

Въпреки че, звездите на фотосите позират с една и съща дреха всяка от тях по-много умел и ефектен начин успява да приспособи иконичното сако към собствения си стил.

Сред участниците в проекта можем да разпознаем Сара Джесика Паркър, Кание Уест, Джорджия Мей Джагър, Йоко Оно, Клаудия Шифър, Ана Уинтур и много др.

Вижте още снимки в нашата галерия!!

От 11 до 28 октомври изложбата ще гостува в лондонската галерия Saatchi Gallery.

За да отпразнува това, Лагерфелд организира бляскаво парти, на което присъстваха редица звезди, сред които чаровната актриса Кийра Найтли.

От БГНЕС разкриват, че след събитието в Холивуд са се появили слухове, че актрисата е помолила Лагерфелд да направи булчинската рокля за предстоящата й сватба с рокмузиканта от групата "Клаксънс" Джеймс Райтън.