Жените овладяват истински изкуството на готвенето на 55 години, установи британско изследване, цитирано от в. "Дейли Експрес".
Според изследването едва на тази възраст те престават да приготвят блудкаво броколи, жилаво говеждо и рядък сос. На 55-годишна възраст жените най-сетне се чувстват достатъчно уверени в кулинарните си способности, за да смесват различни продукти, да готвят сносни ястия или да организират вечерно парти за десетина или повече гости.
Те са се научили от грешките си и не се паникьосват, когато нещата се объркат. Изследването сред 1000 жени на The Co-operative Food установило още, че на 55 години повечето жени могат да готвят 15 ястия.
Две трети пекат собствен хляб, една пета правят сами паста вместо да използват пакетирана, половината приготвят домашни сосове от пресни продукти, една трета правят сладолед без да гледат рецепта, а близо 80% редовно готвят нещо печено. "Вярно е, че е необходимо време да се усвои готвенето и че увереността идва с възрастта", заяви говорителката на The Co-operative Food Хелън Нън.
Източник: БГНЕС