Учени от Калифорнийския университет направили опити, чрез климатици да постигнат ефикасно отслабване, а заедно с него да се премахне и целулита по тялото.

В простичкия експеримент взели участие предимно жени, тъй като за тях учените преценили, че е по-болезнен въпросът.

Освен това те били по предразположени към образуването на целулит по тялото, ето и защо женската половина от човечеството се нуждае повече от ефективно отслабване заради него.

С помощта на климатици учените постигнали неочаквани за тях резултати, установявайки, че човек може да стопи килограмите си само, стоейки в климатизирано помещение и имайки си под ръка един велоаргометър, на който да върти.

Тъй като провеждали експеримента си за отслабване и премахване на целулита с група от 50 души, използвали цяла зала за аеробика, където можели да се съберат всичките безпроблемно на едно място и за всеки да има по едно колело, на което да върти.

Помещението разбира се било снабдено и с мощни климатици, но при разговор със собствениците на залата те заявили, че им излизали наистина евтини.

Този въпрос калифорнийски учени го задали, тъй като и при такива големи размери на помещението, искали да направят съпоставка с парите, които един средностатистически гражданин ще даде, за да спортува и отслабва евтино, докато климатиците работят вкъщи.

Накрая след експеримента, резултатите, които наблюдавали, цитирани от celulit.eu, само от въртенето в залата, били 90 % положителни и премахнат целулит за период от 30 дни.