Най-много бебета във Великобритания се зачеват на 11 декември, показва изследване на сайта Lovehoney.

Британският национален регистър на ражданията показва, че най-популярният рожден ден е 16-ти септември, а тъй като обичайно бременността продължава 40 седмици, мнозинството бебета се зачеват на 11 декември.

От БГНЕС разкриват, че според учените плодовитостта нараства в зимните месеци, тъй като качеството на спермата е по-високо в студа.

Сайтът Lovehoney установи, че хората правят най-много секс през декември, защото това е месецът на празниците. Данните са събрани от британския сайт, който е най-големият за онлайн продажба на секс играчки, и се основават на научни изследвания. Те са публикувани преди Кибер понеделникът, 3 декември, който се очаква да бъде най-натовареният ден за онлайн покупки в годината.

Lovehoney установи още любопитни факта за секса. 40% от мъжете гасят светлината по време на секс, 200 калории се изгарят по време на 30-минутен секс, освен спалнята най-честото място за правене на секс е колата, мъжете имат средно 11 ерекции на ден, 100 милиона сексуални акта се извършват в света всеки ден.

Хората се целуват средно 20 160 минути от живота си - това са 336 часа, 14 дни или две седмици. Двойките правят два пъти повече секс през нощта, отколкото в 10 ч сутринта, целувка по бузата задейства два лицеви мускула, а страстна целувка раздвижва всички 34 мускула. Продължителността на оргазма намалява с напредването на възрастта.