Необходими продукти:
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. грис
125 г масло
1 ч.ч. захар
1 к.л. сода
0,5 ч.ч. орехи смлени
1 ванилия
за сиропа:
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода
20 г масло
20 мл. лимонов сок по желание
Начин на приготвяне:
В купа смесваме всички продукти за основата и ги разбиваме добре.
Изсипваме сместа в тавичка и печем на 180 градуса, до златисто (около 35-40 минути). Оставяме да изстине.
През това време в подходящ съд кипваме водата и добавяме останалите продукти за сиропа. Разбъркваме добре до пълното им хомогенизиране.
Заливаме сладкиша със сиропа и сервираме охладен. Източник: kulinaria.bg