Приятелите от Menumag.bg ни предлагат лесна и много вкусна рецепта за плодови бисквитки.

Освен че са вкусни, те са напълно веган, а сред растителните продукти в тях не фигурират нито брашното, нито захарта.

Рецептата е на Дияна от блога Colour of Cinnamon.

Необходими продукти за 4 порции

300 г овесени ядки

200 г едри стафиди

кората на 1 лимон

1 ч. л. сурово какао на прах

щипка канела

2 с. л. вода

3 с. л. петмез от захарно цвекло (по желание)

Начин на приготвяне

Овесените ядки и стафидите се измиват и се оставят десетина минути да се изкиснат.

Лимонът се измива добре и кората се настъргва внимателно на ренде.

Всички продукти без петмеза се смилат в кухненски робот с S-образен нож. Разбива се добре до получаване на гъста и лепкава консистенция.

От сместа се оформят 12 бисквити с помощта на кухненски ринг или друга подходяща форма.

Бисквитите се оставят в хладилник поне 4 часа, за да се стегнат. Непосредствено преди хапване може да се полеят с малко петмез от захарно цвекло и да се поръсят с какао на прах.