През 2011 година модната икона с руски корени Карин Ройтфелд втрещи световния моден елит като обяви решението си да се оттегли от поста главен редактор на френския Vogue.

Изненадите от светлокосата дама обаче не спряха до тук. Тя не само напусна модната библия по собствено желание, но и създаде свое списание година по-късно.

Типично в стила на Ройтфелд, създаденото от нея модно издание, CR Fashion Book изцяло се противопостави на "каноните" следвани досега в бранша и представи една нова и свежа концепция.

Въпросното списание излиза два пъти годишно, а на страниците му няма и помен от реклами.

След като пилотният му брой бе пуснат на пазара на 13 септември миналата година, преди броени дни бял свят видя и новият втори брой, който плени читателите с изключително въздействаща фотосесия.

Заснетият от Брус Уебър сет от снимки, озаглавен "Bruce Weber's Miami House Party", представлява изящна комбинация от провокация и мода. На фотосите виждаме рамо до рамо да позират красавиците Ирина Шейк и Алесандра Амброзио, професионални танцьори и колоритната звезда от американското риалити "Mob Wives" - Анджела Райоли, с прякор Big Ang.

Всички те, пеейки, танцувайки и забавлявайки се, обещават да превърнат втория брой на CR Fashion Book в събитие, което занапред дълго ще бъде широко обсъждано в модния свят.