Това е една провокативна, интересна и едновременно с това забавна история за едно наследство.


Глория Голдбърг е властна, елегантна и остроумна жена, която с годините сама създава козметична империя. „Глори” е делото на живота й, една успешна компания за милиони долари, която е време някои да наследи. Тя е решена да се оттегли и да остави бизнеса си на най-достойния за тази позиция.

Глория има трима внуци, които бегло познава, но след като се скарва с дясната си ръка Кийт, решава, че някои от тях трябва да поеме бизнеса ѝ. Така тя кани внуците си за един уикенд в имението си в Санта Фе, за да избере най-подходящия от тримата.

Много скоро обаче, Глория разбира, че внуците и не проявяват интерес към нейната компания. Те са интелигентни, млади и добре реализирани, весеки във своята сфера.

Ракел е известна юристка в държавна организация. С многогодишна връзка с преуспяващ финасов анализатор, но таяща голяма омраза към баба си. Мат – харизматичен женкар, занимаващ се с реклама. И сестра му Дейзи Голдбърг, неангажирана девойка, намерила своето място във филмовата индустрия.

Всеки от тях харесва своята работата, но дали харесва и живота си….? Дали, все пак, някои не се изкушава, да наследи тази империя и да води безгрижен живот…? Уикендът е пълен с изненади – не само за Ракел, Мат и Дейзи, но и за Глория. Ще се сложи ли край на семейната война? Ще настъпи ли мигът на помирението? Ще стопят ли леденото сърце на Глория, тримата ѝ внуци? Ще има ли „Глори” наследник, или не……?


За автора:

Сюзан Айзъкс е американска писателка и сценаристка. Автор на 13 романа и бивш главен редактор на списание Seventeen.
Първият й роман Compromising positions е публикуван през 1978 г . С него заема челно място в листа с бестселъри на New York Times. През 1985 г. по романът е направена филмова адаптация с участието на Сюзан Сърнадън. След този успешен дебют, всяко от заглавията й попада в челните места в литературната класация. Книгите й са превеждани на над 30 езика.

Име на книгата: ”Изборът на Глория”
Автор: Сюзън Айзъкс
Издателство: ОБСИДИАН