Автор
Woman.bg

Кои са най-грубите реплики на силния пол към нежния

Отношенията между половете винаги са били обект на анализи, тъй като материята е безкрайно сложна. Факт е, че често мъжете не разбират думите и действията на жените, дамите също се чувстват по този начин в много случаи, когато трябва да разберат силния пол.

Има обаче реплики и думи, които ясно подсказват какво иска да каже всеки, особено ако са казани с определен тон.

Въпросът "Кога се очаква бебето?", зададен на жена, която в действителност не е бременна, беше определен за най-лошото нещо, което един мъж може да каже на една дама, показва британско изследване, цитирано от БГНЕС.

Тази "грубиянска" реплика превзема върха в класацията с 26%. На второ място идва утвърдителният отговор на въпроса "Задникът ми голям ли изглежда в това?", посочен от 17% от участничките в допитването. 13% смятат, че най-обидното нещо, което един мъж може да каже на жена, е "Изглеждаш уморена", следвано от "Успокой се, скъпа" с 12%. На пето място е поставен въпросът "Ще имаш ли нужда от помощ да паркираш, скъпа?" с 11%, а коментарът "С всеки изминал ден заприличваш все повече на майка си" е на шесто място с 8%.

Фразата "Нали ти казах" е непростима за пет процента от участничките, тъй като според мнозина от тях тя е запазена само за жените. Въпросът "Колко плати за тази прическа?" се смята за обиден от 4 на сто от анкетираните. На девето и десето място са поставени въпросите "Трябва ли да ядеш това?" и "Нямаш ли работа с прахосмукачката?", съответно с 3% и 1%.

Говорител на сайта Paintballing.co.uk, който осъществил изследването, заяви: "Понякога мъжете казват тези неща на жените, смятайки, че те ще ги възприемат със същото чувство за хумор, с което са били изречени. Но често това не е така. Никак не съм изненадан", че "Кога се очаква бебето?" оглави класацията, тъй като никоя жена не иска да бъде смятана за толкова дебела".