Завръщане към свещеното” е книга, която е добре да се прочете от всеки, който е решил да тръгне по духовния път и да търси хармонията и баланса в себе си.

С изключителна простота, и най-вече яснота, авторът ни повежда през едно пъстро, богато и вълнуващо пътуване към духовността. Многообразните и многобройни школи предлагат своите истини и пътеки за достигане на духовен напредък, но дали това е вашият път е трудно да се разбере. Естествено, човек трябва да опита от всичко и може да премине през различни традиции и философски учения, но дали в рамките на един живот ще успее да открие точния и верен път. Това ни предлага и преподобният Елърби – информация, богата, наситена и изчерпателна.

В зависимост от емоционалната ни настройка можем да открием и накъде да насочим усилията и енергията си, използвайки потенциала и/или ограниченията на тялото си – чрез танци, хата йога, тай-чи и др.

Ако за нас е важно да има интелектуална ангажираност и мотивировка, тогава можем да се отдадем на медитации, молитва и изучаване на свещени текстове. Примерите, дадени от автора, са много – раджа йога, джана йога, християнска теология.

За автора:

Джонатан Елърби е един от водещите и иновационни експерти по духовност, съветник за вътрешна промяна и трансформация, специалист по темите за холистично лечение и съвременна духовност. Има над 20 години опит в интегративната медицина, цялостното лечение и хармонизиране.В момента управлява център „ТАО” – жилищна общност в Ривера Мая, Мексико, за природосъобразен и балансиран начин на живот. Участва в много телевизионни и радиопрограми като консултант по духовност, израстване и развитие.

Име на книгата: Завръщане към свещеното
Автор: Джонатан Елърби
Издателство: Сребърно звънче