Автор
Woman.bg

Мая Атанасова: една силна жена в един мъжки свят

Макар някои да твърдят, че живеем в мъжки свят, жените играят изключително важна роля в обществото днес.

От домакини и майки на пълен работен ден до кралици, управляващи световни империи, жените може да са набедени, че са нежната половинка от човечеството, но са също толкова силни и борбени, колкото мъжете. Днес ви срещаме с Мая Атанасова. Истински пример за подражание, тя е любяща майка, отдадена съпруга и успешен предприемач. Макар да е само на 34, Мая вече 8 години успешно развива свой собствен бизнес в сферата на директните продажби. Стартирала като Представител в AVON през 2005 година, а сега тя е

Лидер на екип от 124 души! Как да създадем свой собствен бизнес без да напускаме работата си и едновременно с това се грижим за семействата си, ще разберем от нейната лична успешна история.

Мая, разкажи ни за себе си.

Казвам се Мая Атанасова. Имам 2 прекрасни деца. Работя в частна фирма и като всяка практична жена имам нужда от допълнителни доходи извън заплатата, която получавам всеки месец. След раждането на второто ми дете нуждата от повече средства в семейния бюджет стана още по-наложителна. Затова от вече цели 8 години съм част от екипа на AVON и се развивам в сферата на директните продажби.

Какви са етапите на развитие в AVON?

Започнах като представител – тази позиция е вход към успешна бизнес реализация и израстване в компанията. Ако имат желание да се развиват, някои дами се задържат на ниво представител много кратко, след което стават координатори и лидери на екипи. Други, които искат предимно да подпомагат семейния бюджет и да пестят, като купуват качествена козметика на разумни цени, могат да продължат да бъдат представители, съвместявайки собствения бизнес с основната си работа.

Скоро след като стартирах в AVON разбрах за възможността да се развивам като лидер на екип, да печеля повече, да израствам професионално и да придобивам нови умения. Много „апетитни” ми се сториха и бонусите, които всяко следващо ниво предлагат – колкото по-добри резултати постигаш, толкова по-големи бонуси и награди получаваш.

Как успя да сформираш свой екип?

С годините се запознавах с много нови и прекрасни хора. В разговорите си с тях споделях за това, което правя с AVON, и така успях да ги вдъхновя. Днес имам късмета да работя със 7 координатора и 117 представителя и аз лично се гордея с всеки един от тях. Ние сме едно голямо семейство. Заедно планираме, решаваме проблемите и най-вече – заедно се забавляваме. По-опитните обучаваме новите попълнения в екипа и им помагаме да се развиват.

Като лидер на толкова голям екип би ли могла да ни кажеш какво привлича дамите към този бизнес?

Първото нещо, което привлича хората към AVON, е качеството на продуктите. След това те виждат как благодарение на мотивационните програми могат да печелят много подаръци. Освен това, могат да получават лични бонуси. Разбират и как могат да се развиват в AVON, защото компанията предоставя възможност за много обучения.

Ти лично какво научи от обученията в AVON?

За 8 години като Представител и Лидер на екип успях да науча адски много. Едно от най-важните неща е как да планирам времето си. Работя в пенсионна компания, по-голямата част от работния ми ден минава там. Когато приключа, отивам да си почивам, работейки с AVON. Работата е много лека и приятна, а аз я върша с удоволствие – срещам се с приятелки и познати и им разказвам за новите продукти, актуалните тенденции в гримовете и ароматите докато пием кафе. Организираме и специални женски събития, на които търсим нови представители.

Какво ти дава кариерата в бизнеса с директни продажби в AVON?

Може да прозвучи много невероятно, но с AVON сбъднах някои от своите мечти. Една от тях беше да си купя лаптоп със спестяванията, които направих. След това започнах да пълня фонда „И аз съм човек”. Започнах да водя децата на места, на които до този момент не бяхме ходили. И всичко това – без да товаря семейния бюджет.