Автор
Woman.bg

Сваляй целулита, обличай късите панталонки

Основната причина за целулита са хранителните навици и липсата на движение. Излишъкът от приетата храна и обездвижването водят до складиране на подкожни мазнини и лошо хранене (кръвоснабдяване) на тъканите на тялото.

Ако редовно правите упражненията, приемате храна с по-ниска калорийност, пиете вода и си правите специален скраб на тялото, тогава можете да очаквате да имате гладки бедра и дупе.

Скраб с морска сол и зехтин

Морската сол е ценен природен дар - изключително мощно оръжие в борбата с целулита. Влияе благоприятно на кожата, ексфолира и освежава без да я изсушава.

Съдържа желязо, калций, магнезий, йод и още много ценни минерали, които са полезни за кожата и за целия организъм.т.

Процедурата не отнема много време, ефекта им е чудесен – кожата става гладка и свежа.

След по-продължително прилагане и постоянство, в съчетание с правилно хранене, подходящ двигателен режим и масажи целулитът изчезва.

Дори да нямате проблем с целулита, ексфолирането на тялото е важно, за да запазите кожата си млада и свежа, а морската сол е идеална за целта.

Съставки:

1 чаша ситна морска сол
2 чаени лъжички зехтин

Приготвяне:

Смесете съставките до получаване на хомогенна смес. Оставете да престои 20 минути и разбъркайте отново.

Употреба:

Нанася се по тялото с енергичен масаж, като започнете от краката и продължавате нагоре. Ексфолирайте върху влажна, затоплена кожа, след горещ душ.

Ние от Woman.bg обаче ви съветваме да опитате и другия вълшебен скраб против целулит - този с кафена утайка! Любим ни е!