Знаете ли, че:
На британските моряци са били давани лимони, за да не се разболяват от скорбут.
Има над 7000 различни сорта ябълки, отглеждани по целия свят.
Ябълките плуват, а не потъват във водата, защото 25% от тях е въздух.
Едно ябълково дърво може да даде до 400 ябълки годишно.
Възрастните лимонови дръвчета могат годишно да дават между 1000 и 2000 плодове.
Пасирана ябълка е много освежаващ тоник за мазна кожа. Тя е и отлично средство срещу фини бръчици, напукана кожа или сърбежи и възпаления по кожата.
Изяждането на ябълка е по-ефикасен метод за ободряване, отколкото изпиването на чаша кафе, защото естествената захар в ябълката е по-мощна от кофеина в едно кафе.
Бананите имат естествен антикиселинен ефект, така че, ако страдате от киселини в стомаха, опитайте да разрешите проблема и да получите облекчение, като изядете банан.
Бананите узряват по-бързо (за една нощ), ако ги поставите в една кафява хартиена торбичка заедно с ябълка или домат.
Във всяка ягода има средно около 200 семенца.
Тъмнозелените зеленчуци съдържат повече витамин C от светлозелените на цвят зеленчуци.
Един плод киви съдържа два пъти повече витамин С от един портокал.
Можете да ускорите узряването на ананас, като го обърнете с листата надолу.
Листата на малина (пресни или сушени) се използват за приготвянето на билков чай, който регулира менструалните цикли.
Четете още: Нека има всеки ден: Плодове и зеленчуци
Яденето на пресни смокини по време на бременност помага за по-бързо и лесно раждане и намаля слабостта след раждането.
Изследвания сочат, че с изяждането на един грейпфрут сутрин можете да се разделите с около 1,5 кг. Освен това грейпфрутите са добри в превенцията срещу диабет.
Сок от касис може да се използва за успокояване на възпалено гърло при настинки.
Източник: fashionsupreme.co.uk