Нада ал Ахдал е 11-годишно момиченце от Йемен.

Вместо, обаче да си играе с приятели и да пише домашните си, както повечето нейни връстници правят, тя нямала друг избор освен да избяга от дома си. Единствената й алтернатива била уреден брак с много по-възрастен от нея мъж.

Мъничката Нада записала и впечатляващо видео срещу детските бракове, което светкавично обиколи света и се превърна в най-гледания клип в YouTube.

В него момичето обяснява, че предпочита да умре, отколкото да бъде омъжена на 11 г. Тя обяснява разпалено, че е трябвало да забрави за детството си, за образованието и за бъдещето си.

"Истина е, избягах от семейството си. Не мога повече да живея с тях. Стига толкова, искам да живея с чичо си. Къде отиде невинността на детството? Какво лошо са направили децата? Защо трябва да ги принуждават да се омъжват по този начин?" - пита малката, но силна Нада във видеото.

Според световните медии, момичето вече е на сигурно място при чичо си, който е поел отговорност за бъдещето на детето.

Нада, заедно с чичо си

Ако трябва да поставим историята на 11-годишното дете в рамките на статистиката, можем да кажем, че през следващото десетилетие над 14 милиона момичета ще бъдат принудени да се омъжат преди да са навършили пълнолетие.

Шокиращата истина за децата-булки можете да разберете тук