Продукти:
500 г пресен чесън
1 връзка моркови
200 г чорбаджийски чушки
пресен риган
прясна мащерка
терияки сос на вкус
зехтин, сол, черен пипер
За кускус в арабски стил:
500 г телешка кайма
1 пакет кускус
2 глави червен лук
1 консерва домати
2 с. л. масло
2 кубчета месен бульон
2-3 скилидки чесън
зехтин
арабска подправка
сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме на едро чесън, чушки и моркови. Запържваме ги в зехтин, заедно с риган и мащерка. Прибавяме сос терияки.
В тенджерка с топла вода разтваряме бульон и сипваме кускус и масло.
Сос: В друг тиган със зехтин слагаме арабска подправка, нарязваме и прибавяме лук и чесън, каймата и домати от консерва.
Сервираме зеленчуците, до тях кускус и върху него соса от кайма.