Мечтаете ли си за красива, блестяща и жизнена коса? Да, коя ли жена не мечтае...

В опитите си да сътворим истинска сензация върху красивите си главици посегнахме към кокосовото масло като средство за разкрасяване, но ефектът беше повече от плачевен. Причината? Едва наскоро я разбрахме и не-изненадващо тя се бе скрила в начина, по който оползотворихме лъжиците масло от кокос.

За да не направите същата грешка като нас – да омажете цялата си коса с масло и после да се чудите през коя от идните години ще се отървете от мазния слой – ви предлагаме две вече изпитани, проверени и одобрени маски за коса с кокосовото вълшебство в бурканче.

Накратко за кокосовото масло

То е изключително полезно не само за косата, но и за целия ви организъм. Можете да го използвате в готвенето, в грижата за кожата на тялото като нежен лосион, та дори като избелващо средство за зъби, но за него ще си говорим скоро.

Кокосовото масло съдържа 50% лауринова киселина, която има антибактериални и противовирустни свойства, а на каприловата дължи действието си против гъбички и дрожди. Заради това е чудесно средство за възстановяване на наранена или нацепена кожа, а ако искате да предпазите кожата си от раздразнения, го нанасяйте след епилация. Маслото облекчава също упорити кожни заболявания като псориазис, атопичен и себореен дерматит, тъй като поддържа здравословния баланс на кожата.

Именно защото кокосовото масло събира в себе си толкова важни вещества с хидратиращ и лечебен ефект, можете да го използвате върху суха и изтощена коса, като особено любимо е на коса, пострадала от дългогодишно обезцветяване.

Начин на употреба върху косата

На първо място, можете да добавите около чаена лъжичка разтопено кокосово масло на парна баня или на слънце в балсама за коса, който използвате.

Вторият начин за употреба на кокосовото масло е вълшебен. Става дума за топла маска за коса, представена от фризьор.org, която е добре да правите веднъж месечно.

Измийте косата си в същия ден, когато планирате да направите маската. Избягвайте да използвате много козметични продукти в този момент, като мусове, гелове или лак, тъй като това може да попречи на горещото масло да проникне в космените фоликули.

Никога не загрявайте директно олиото, а направете водна баня. Оставете водата да заври, след което в чаша сложете 2 супени лъжици кокосово масло.

Оставете маслото за няколко минути да стане топло, но не горещо. Сложете няколко капки от сместа на ръката си, за да проверите температурата. Прилагането на много горещо масло може да уреди косата ви.

Преди да започнете процедурата косата ви трябва да е само леко влажна, не напълно мокра. След това натопете памучен тампон в маслото и го втрийте симетрично в целия скалп, тъй като трябва да проникне дълбоко и да подхрани корените. Масажирайте добре, след което с пръстите си разнесете течността по цялата дължина на косата.

Накиснете кърпа за баня в топла вода, изстискайте много добре и след това я увийте около косата си и я оставете за 15 минути. Топлината на кърпата ще помогне косата ви да поеме цялото масло. Накрая измийте с шампоан много добре.