Много дами се чудят как да направят косата си по-гъста. Не всички сме родени с късмета да имаме буийна и здрава коса.

Има много методи за естествено и изкуствено увеличаване на гъстотата на косата, но ние ще ви предложим един „естествен“ подход за гъста коса.

За стимулиране на растежа на косата и подхранването на кожата на главата подхожда тази рецепта: по 2 супени лъжици босилек, сушена мента, градински чай и розмарин (всички тези билки могат да се закупят във всяка аптека), 5 капки лавандулово ефирно масло, 3 капки ефирно масло от мента, 2 чаши ябълков оцет.

Четете още: Нежна сватбена прическа. Вижте как!

Начин за приготвяне: билките се намачкват, заливат се с оцета и маслата, оставя се в стъклен съд да престои 2 седмици, след това се изцежда.

Прилагане: 2 супени лъжици от разтвора да се разредят с чаша топла вода и да се втрива в кожата веднъж седмично с леки масажни движения.

Най-добре да се прави тази процедура преди сън, за да може през нощта настоя да окаже своето целебно въздейстие, а сутринта да се измие главата. Няма да успеете да се огледате, и вашата рядка коса ще стане гъста. Ако се съхранява препарата в тъмен съд, срока му на годност ще е 8-10 месеца.

Четете още: Чудесна романтична прическа