Bling H2O

(441 долара за стек от 12 бутилки (750 мл) или 36,75 долара за бутилка)

Първоначално ексклузивната напитка е била предназначена само за отбрани атлети и актьори, но днес вече е достъпна и за простосмъртните. Бутиковата вода нашумя особено силно покрай видеонаградите на MTV и наградите Emmy. И все пак дали някой е съобщил на известните личности, че водата е абсолютно американска – от Тенеси. В този случай по-важното е не каква е водата, а в какво е налята тя. Бутилката е с инкрустирани камъни "Сваровски" под формата на bling (блестя). Стъклото е с етикета "лимитирана серия изворна вода" и се затваря с тапа.

Veen

(228 долара за стек от 12 бутилки (750 мл) или 23,75 долара за бутилка)

Добре си помислете преди да изхвърлите бутилка от минерална вода с марка Veen. Тя е истинско произведение на изкуството, дело на Анти Еклънд. С този проект той печели две награди Pentawards и дизайнерско отличие от Музея в Чикаго. Той създава цяла серия от бутилки минерална вода с оригиналните автографи на Да Винчи, Ван Гог, Уърхол, Лихтенщайн и дуги. Що се отнася до водата – тя идва от Финладния в четири различни газирани вида: пенлива, класическа, лека и силна. За първи път продуктът е лансиран през 2007 г. и вече се предлага в поне 7 европейски страни.

Berg

(99 долара за стек от 24 бутилки (500 мл) или 6,19 долара за бутилка от 750 мл)

Водата Berg отново идва от ледниците по крайбрежието на Канада. Те са на възраст над 15 000 години. Нестабилността им и тежките климатични условия правят много трудно производството на подобна вода. Бутилката всъщност създава илюзията за ледено кубче, което държи водата достатъчно студена, дори и в най-големите горещини.

Aquadeco

(70 долара за стек от 6 бутилки (750 мл) или 11,66 долара за бутилка)

Създателят на Aquadeco започва своя бизнес, откривайки словенска компания за стъкло на 600 години. Тогава пътувал с инженер и хидролог цели 18 месеца през цяла Европа, Армения и Непал, преди да достигне до 18 000-годишния извор в Онтарио, Канада. Бутилката е в стил Арт деко и печели две награди на публиката за най-добра опаковка в САЩ.

Lauquen Artesian Mineral Water

(70 долара за стек от 12 бутилки (750 мл) или 5,83 долара за бутилка)

Ако сте готов да стигнете до края на света заради своята минерална вода, значи Lauquen в Патагония, Аржентина – най-топлият южен извор на минерална вода, е точно за вас. Компанията, която е поставила етикет "Запазено" върху бутилките, твърди, че източникът на живителната течност е огромен извор под земята, а самата вода няма контакт с въздуха преди да достигне до бутилката.

Fine

(59 долара за стек от 12 бутилки (720 мл) или 5,12 долара за бутилка 750 мл)

Тази минерална вода е в малки опаковки, които чудесно си пасват с новия ви чифт обувки. Оригиналният дизайн на продукта, който трябва да се консумира в определена позиция, го нареждат сред най-любопитните в класацията на Forbes Traveler. Водата идва от 2100 фута под вулкана Фуджи и съдържа силициев диоксид. Тази област в Япония често се посещава от знаменитости, които търсят уединение, медитират и чакат творческо вдъхновение.

Iskilde

(43 долара за стек от 12 бутилки (720 мл) или 4,03 долара за бутилка 750 мл, в зависимост от специалната селекция на бутилката достига 40 долара)

Буквално Iskilde означава студен извор. Водата наистина идва от поток с температура 8 градуса. Тъй като, докато достигне до повърхността, животворната течност минава през 150 фута кварцови пясъци и глинени морени, вкусът й е леко сладникав. Произвежда се в Дания.

Tasmanian Rain

(45 долара за стек от 12 бутилки (750 мл) или 3,75 долара за бутилка 750 мл)

Според Световната метеорологична организация рекордът за най-чист въздух е именно в Тазмания. Там, където една находчива бутилираща компания събира водни капчици от дъждовете по северозападното крайбрежие на страната. Фирмата предлага минералната вода и в газиран вариант. И, за да бъде всичко природосъобразно, компанията си съдейства и с Elementree - организация за засаждане на дървета.