Автор
Woman.bg

Как зодиите реагират на срещата със смъртта

Овен

„Искам да говоря с управителя! Веднага! Умрях ли? Въобще не ми е хрумвало, че може да ми се случи подобно нещо! Откъде мога да се сдобия и аз с подобен кристален дворец върху облак с бяла светлинка като онзи там?!“



Телец

Когато напусне тялото си, телецът осъзнава, че по този начин остава без стомах и веднага се връща обратно. Съответно той не вижда никакви тунели, светлини и дори Бог и остава скептично настроен во веки!



Близнаци

"Тук е страхотно... Направо приказно! Какви чудесни дворци, какви прекрасни облаци, колко светлина! Веднага ще звънна на близките ми, за да им разкажа... Каквоооо? Тук няма телефони ли?!? Връщам се!"

В случая с близнаците не е важно самото преживяване на смъртта, а начинът, по който украсяват, историята когато я разказват. Тъй като те се чувстват отлично във всички светове, с изключение на тези, в които няма телефон, те обикновено се връщат светкавично в своето тяло. Първото нещо, което оживява, е устата им.

Рак

"Въобще не ме интересуват фактите! Раците живеем по 125 години! Точка." Как да му обясниш, че е мъртъв?!

Лъв

“Нееее, не съм мъртъв! Не съм, не съм, не съм, не съм! Какви са тези хора с крила и бели мантии? И защо пеят? Не са в правилната тоналност! Къде е диригентът? Дайте ми микрофон! Мога да пея по-добре от тях! Задръжте всички обаждания, освен ако не са Rolling Stones или Spin.”



Дева

След като е работила неуморно 60 часа, девата припада и се възнася, преминавайки през изключително добре почистен тунел, който според нея може да се подобри тук и там. Тъкмо й харесва, когато се сеща колко много ще липсва на близките си, които въобще няма да се справят без нея, и моментално се завръща в тялото си. Първото нещо, което прави, когато се пробужда, е да погледне колко е часът и да се самопровъзгласи за жива.



Везни

След като везните напускат тялото си, а после пак се връщат в него, напускат го, връщат се и накрая отново го напускат… те виждат тунел с ярка светлина, идваща от неговия край. „Еха, това Исус ли е? Чакай, може да е Куан Ин. Да, точно това би облякла тя“. Везните така и не могат да решат дали да влязат в тунела (все пак какъв е смисълът от смъртта, ако няма с кого да я споделиш?). В крайна сметка те отново се връщат в тялото си, преследвани от натрапчивата мисъл, че трябва да стартират сайт за запознанства за безтелесни души.



Скорпион

Повечето скорпиони имат по 9 живота и една смърт не може да ги уплаши. Затова те се събират и бистрят дружно различни начини как да се сблъскат с преживявания, близки до смъртта. Когато наистина умрат, шансът да не срещнат някого, с когото са правили астрален секс, е минимален. Попитат ли ги кой биха предпочели да ги посрещне на отсрещната страна, 75 процента от тях назовават любимия си вампир. Медузата също е предпочитан отговор.



Стрелец

"Хаха! Баси якото, човек! Издигам се... Хахаха! Много е забавно! Не, изобщо няма да се връщам обратно в тялото си, толкова време се опитвах да изляза от там... Колко съм любопитен сега, ако знаеш!"

Когато се възнесе над тялото си, той започва да се залива от смях, подсещайки се за глупавия начин, по който бе купил тази ферма. След като без да иска счупва тунела със светлината, той категорично отказва да се върне в тялото си. Все пак през всичките тези години стрелецът всячески се е опитвал да излезе от него (посредством непохватни инциденти). Той е любопитен по природа и винаги се е чудил дали т.нар. организирани религии въобще са валидни. Небесните хора започват да му разказват надълго и нашироко, но накрая им писва от стрелеца и успяват някак си да го натикат обратно в тялото му.

Козирог

Изключително трудно е да се внуши нефизическо съществуване на козирозите, тъй като съществуват специални стаи, приличащи на шефски офиси, предназначени за току-що починалите кози. Спретнат възрастен джентълмен-дух идва при тях и им връчва наръчник „Как да станем милионери в астралното пространство“ и подробен анализ на постиженията и грешките, които са допуснали през живота си. Накрая ги уволняват (т.е. се съживяват). Козирозите се връщат в телата си бързо, тъй като не могат да толерират нефизическото съществуване твърде дълго.



Водолей

Когато стига до украсените с бисери порти и осъзнава, че Раят не се управлява с консенсус, той решава да посети Ада. Там поне цари по-привлекателната анархия и правилата са измислени, за да се нарушават. По ирония на съдбата преживяванията, близки до смъртта на водолея са изключително традиционни. Господ Бог, Свети Петър, небесен хор и други подобни (ето още една причина да избере Ада). В пъкъла те изкарват Сатаната и неговите демони извън тяхната кожа с натрапчивите си кампании за прогресивни реформи. Накрая ги изхвърлят от Ада и водолеите са принудени да се върнат в тялото си.



Риби

Повечето риби рядко обръщат внимание на това, че са умрели. Вместо това – в рамките на типичен ден в офиса – някои индивиди твърдят, че са видели същества с крайно измъчени физиономии, които бавно и търпеливо обясняват на рибите, че са объркали пътя и трябва да се върнат в тялото си.