Тези, които завиждат за фантастичното тяло на Аксиния, трябва да са наясно, че се постига с упорито, всекидневно спортуване, много пот и правилно хранене.

Не с глад. Тя е противник на диетите и смята, че много млади момичета и модели съсипват здравето си, като гладуват.

"Мит е, че трябва да изяждаш само 3 ябълки на ден, за да си с перфектно тяло. Моят режим включва много храна. В хладилника ми винаги има яйца, плодове и зеленчуци, кисело мляко, пиле и риба”, разказва тя.

Четете още: Аксиния: Не борете стреса с вафли, а със спорт

Спортът й дава всичко останало. Не го постига никак лесно. За първи път преди години влиза без желание и почти на сила в спортната зала.

"Беше ми досадно. А и когато човек не вижда резултат, бързо губи интерес и желание. Исках да спортувам, защото знаех, че е полезно. Не от някаква вътрешна потребност”, признава тя.

Четете още: Аксиния: Не ви трябват големи гърди

Покрай приятели, които са завършили Спортната академия, постепенно "се привързва” към спорта. Истинският апетит обаче идва с клипчетата по интернет на Зузана, която води Body rock TV. Аксиния започва да тренира заедно с нея, защото решава, че упражненията са лесни, отнемат само 15-20 минути, а поддържат добра форма.

"Зузана изглежда страхотно. И някак се амбицираш – опитваш да се сравняваш, искаш да направиш нещо повече ... Още в началото обаче разбрах, че нямам шанс. Постепенно обаче се нахъсах. Хубавото на този тип интензивни тренировки е, че за малко време успяваш да свършиш много работа. Упражненията са добри най-вече за проблемните зони – стягат коремни мускули, бедра, ханш. Не е нужно да имаш скъпи уреди, топки, степове, за да направиш добра тренировка. В YouTube всеки може да открие различни варианти”, разказва Аксиния и признава, че са достатъчни 3 месеца да си упорит, дори и да се насилваш, но да тренираш.

След това със сигурност се запалваш, "разболяваш” се и се привързваш към спорта.

А тя не може и ден без да влезе в залата. Като студентка в Спортния колеж Аксиния води тренировки на стадион "Васил Левски” в "Кали боди арт студио”.

"Водя sugar free - интензивни кардиотренировки, при които активно се горят мазнини. В началото 45 минути се тича на пътека. Не е като обичайните, които има в фитнеса, а наподобява изкачване в планината. Пътеката е хидравлична, задвижва се от човешката енергия, а не от електроника. След това се въртят педалите на стационарно колело. Тренировките са тежки и продължават час и половина. Те са за хора постигнали едно ниво, които искат да се развиват нагоре. Наистина, тренировката топи целулита, но без пот няма как да стане”, смее се тя.