За съжаление повечето жени са запознати с целулита и с неприятния външен вид, който придава той на кожата. Ако искате да се справите с този неприятен проблем обърнете внимание на това с какво се храните и какво пиете.

Борбата с целулита започва с правилното хранене и адекватното приемане на вода.

Има няколко вида храни, които е нужно да включите във въпросната си диета, за да стимулирате здравословното развитие на клетките и тъканите в тялото ви.

Една от най-важните хранителни съставки, които трябва да включите е протеина. Това включва протеините, които се съдържат в чистите меса, като пилешко и пуешко, бобени растения и ядки.

Четете още: Аксиния: Диетите са мит

В допълнение към протеините се препоръчва и приемането на добавката лецитин или да се консумират храни богати на лецитин. Такива храни са домати, спанак, соя и яйца. И не на последно място мастните киселини също са важни за поддържането на здрави клетки. Тези киселини се съдържат в рибата, ядките, маслините и авокадото.

Трябва да се има в предвид, че пропускането на хранения не е желателно. Редовното ядене (поне по три пъти на ден) по приблизително едно и също време е ключово за поддържането на бърз метаболизъм!

Но в борбата с целулита не е важно само това, което се консумира. Има значение и какво пиете. Най-важната и полезна напитка в случая е чистата вода. Препоръчителното количество е осем чаши вода. Освен вода, се препоръчва и сок от нар и чай от малини.



Връзката между целулита и диетата е много по силна отколкото предполагате. Ключът в храненето с цел ограничаване на целулита се състои в консумирането на храни, които насърчават произвеждането на здравословни за тялото клетки.

Четете още: Отслабването става с кратко, но интензивно натоварване