Умните мъже рядко изневеряват на техните съпруги, съобщава Daily Telegraph. Учени от Лондонското училище за икономика и политически науки (London School of Economics and Political Science) откри, че мъжете с високо IQ са по-моногамни и следователно по-малко склонни към предателство.

Според изследователите, тези мъже придават по-голямо значение на сексуалната изключителност на партньорката си.

Причини за това е, че умните мъже са верни другари и се намират в еволюционното развитие.

Четете още: Защо да изберете по-младо гадже

Въпреки това учените отбелязват, че връзка между женското ниво на интелигентност и лоялност към партньора не може да бъде намерена. Между другото някои терапевти смятат, че изневярата може да спомогне за семейният живот. За някои съпрузи афера може да се превърне в "дефибрилатор, която да заздрави връзката в семейството."

По тяхно мнение положителният момент на предателство е, че това е начин да отърси хората и да ги извади от инерцията на монотонният им досегашен живот.

Да покаже, че трябва да се промени нещо в живота един вид като протест и недоволство. Статистиката показва, че в Европа около 40% от двойките не гледат на изневярата като повод за развод.

В Русия прекратяване на връзката причинена от семейната измяна е 50% . Между другото мъжете прощават по-трудно на половинките си. Защо е така всеки сам да си отговори.

Четете още: Богатите жени търсят богати мъже