Усмихни се и светът ще ти се усмихне. Може да тествате тази теория по време на вашите пътешествия, а ето и 10 от най-щастливите дестинации по света.

Вануату

Представата на много хора за щастлив живот включва излежаване в хамак, окачен на палмови дървета, на плаж с бели пясъци, нежно обливан от океанските вълни. В този ред на мисли не е изненадващ фактът, че островната държава Вануату се нарежда сред едни от най-щастливите места в света. Водата е невероятно синя, а вътрешността на острова е покрита с буйна растителност, но това което прави хората тук истински щастливи е усещането за общност. Хората тук пазят своите традиции и редовно се събират на семейни тържества.

Монреал, Канада

Чист, гостоприемен и мултикултурен, Монреал има защо да е един от най-щастливите градове в света. Посетете Монреал през юли. Тогава се провежда фестивалът Just For Laughs - едно от най-големите събития, събиращо комедианти от цял свят. Билетите за представленията бързо се разпродават, но дори да не успеете да се снабдите с такъв, бихте могли да посетите Латинския квартал, където всяка вечер има улични представления, паради и фойерверки.

Happy, Тексас

Всъщност град Happy не съществува. Той е създаден за снимките на филма Happy през 1999 г. Но пък щата Тексас разполага с много възможности да ви накара да се усмихнете. Може да се разходите или да пояздите в каньона Palo Duro – втория по големина в САЩ, да видите бизоните и спиращите дъха залези в по-малко известния каньон Caprock или да се включите в търг за животни в Амарило.

Бутан

Застанете на някой висок планински проход, покрит със сняг и изпъстрен с молитвени знаменца, трептящи като благодарна публика, и просто се опитайте да изтриете усмивката от лицето си.

Колумбия

Дали заради кафето или карнавалната атмосфера, Колумбия се нарежда до едни от най-щастливите държави в света. За някои може да се стори странно, че една страна, раздирана от бунтове и трафик на наркотици може да присъства в подобна класация, но тези, които скоро са посетили държавата виждат огромния й напредък.

Wuyi Shan, Китай

Въпреки обаятелното си име Tian XingYong Le, в превод - Винаги веселият храм, е заобиколен от продавачи на напитки и паркинг за коли. Все пак, не е изненада, че храмът е едно от най-щастливите места по света. Той се намира в царство на тайни долини, залети от водопади и осеяни с тайнствени пещери.

Малави

Ако търсите усмихнати хора се отправете към Малави – топлото сърце на Африка. Въпреки че живеят в една от най-бедните страни в света, местните хора са изключително гостоприемни и посрещат чужденците с широка усмивка.

Андора

Ако доброто здраве е индикатор за щастие, хората тук трябва да имат най-широките усмивки. Средната продължителност на живота тук е 83 години. Може би това е следствие от спокойствието, което цари тук – Андора не е водила война през последните 700 години.

Hidakagwa, Япония

Когато богинята Niutsuhime no mikoto се успала за важна среща на японските духове kami, останалите божества, които дошли навреме доста се посмели за нейна сметка. Така се породила и традицията, всяка година жителите на Hidakagwa, водени от клоун, да излизат на улицата, за да се веселят.

Дания

Официално Дания е най-щастливата държава в света. Това никак не е чудно, имайки предвид стандарта и качеството на живота.

Източник: idi.bg