Автор
Woman.bg

Трикове на жените за сломяване на конкуренцията

Младите жени използват мръсни номера, като клюки и злословене, за да сломят конкуренцията на красиви дами при избор на партньор, установи проучване.

Представителките на нежния пол редовно използват индиректната агресия, включваща незаслужени критични оценки за външния вид на потенциалните съперници, съобщава dir.bg

В арсенала на не много почтените средства те прилагат и разпространението на слухове за разпуснатото им сексуално поведение и за отхвърлянето им от останалите.

Д-р Трейси Ваянкур от университета в Отава изтъква, че младите жени често прибягват до подобни стратегии, за да сломят конкуренцията при осигуряването на партньор.

В нейното изследване, публикувано в изданието на Кралското научно дружество Philosophical Transactions, тя констатира, че тези прийоми най-често се срещат в пика на женския репродуктивен цикъл.

Четете още: Какво разпалва страстите в леглото

Като намаляват до минимум риска за самите себе си, разпространителките на подобни слухове най-често си дават вид, че не са имали намерение да нараняват никого.

Проучването на Трейси Ваянкур установи, че 52 % от 15-годишните момичета използват индиректната агресия като предпочитано оръжие, като при момчетата от същата възрастова група този процент е значително по-нисък - 20 %.

От проведените тестове станало видно, че атрактивните жени са с много по-голям шанс да станат жертви на морално малтретиране, в сравнение с останалите. Дамите са значително по-нетолерантни към потенциални съперници, които се считат за привлекателни в сексуално отношение.

"Крайната цел на злословенето е да бъде поставен под съмнение сексуалният потенциал на евентуалните съперници. Те наказват себеподобните, за да не бъде сексът толкова достъпен, заради богат избор, и използват за целта индиректната агресия", заключава д-р Ваянкур.

По време на експериментите жени доброволки били разпределяни произволно в компанията на секси облечени дами и на "скромно" изглеждащи. Всички атрактивни участнички станали жертва на индиректна агресия, за разлика от тези в "прилично" облекло. В друг тест на привлекателните жени им било отказано запознанство с приятелите на участничките, както и оставането им насаме с тях.

Четете още: Секс – за какво мечтаят мъжете?