Животът е подобен на шеметно рали с възходи, падения и неочаквани обрати. Но в житейския път на всеки един човек има няколко момента, които остават завинаги важни за него. От тях той черпи увереност в себе си и намира смисъл да продължи да живее.

В тази статия ще ви представим осемте най-сладките момента в човешкия живот, които ни вдъхновяват, изпълват ни с вяра и надежда.

1. Моментът, когато сте се научили да карате колело

Рано или късно всеки един човек трябва да изпита това незабравимо усещане. Никога няма да забравите чувството за гордост от себе си, когато за пръв път сте изминали сами с колело около 5 метра. Хората не забравят как са седнали на новия си велосипед, как косата им се е развявала на вятъра и как са направили нещо ужасно важно – така поне им се струва на всички деца.

2. Абитуриентският бал

Абитуриентският бал е един от най-безценните моменти за всеки човек. Този ден отбелязва началото на един нов живот, нова кариера и много нови интересни възможности. Това е точката, от която започваме да отброяваме годините си като възрастни. На този ден на всеки му се случва нещо, което свидетелства за настъпилата зрялост.

3. Първата любов

Несъмнено опитът, който получаваме от първата любов, споделена или не, има огромно значение. Всички пазим в сърцата си спомена за това трепетно чувство, за пеперудите в корема и първите вълнения.

4. Първата целувка

Казват, че първата целувка никога не се забравя. Има хора, които са целунали за пръв път друг човек под влиянието на алкохол или опиати и не са имали възможността да запомнят това събитие. Но за щастие има и много хора, които си спомнят в подробности своята първа, вълнуваща и романтична целувка. И това е прекрасно.

5. Сватбата

Бракът е сериозна стъпка, доказателство за отдадеността, доверието и любовта на двама души. Разбира се самият процес по подготовката може да отрови нервите дори и на най-уравновесения човек. Но всички неприятности ще бъдат забравени като лош сън и ще останат само приятните спомени за момента, в който двамата се заклевате в любов един на друг. В радост и мъка, в богатство и бедност – докато смъртта ви раздели.


6. Първата заплата

Когато държите в ръцете си първите спечелени със собствен труд пари, усещате по нов начин своята значимост, своя потенциал. Дори ако сумата не е особено впечатляваща, вие пак ще знаете, че можете да постигнете и повече. Това донякъде детинско радостно чувство завинаги остава в паметта.

7. За пръв път държите бебето си

Моментът, когато за пръв път взимате в прегръдките си своето бебе е нещо необяснимо, смес от страх, радост и гордост. Емоциите са просто неописуеми. Разбирате, че отсега нататък от вас зависи не само вашият живот, но и животът на това малко чудо, изпратено ви от небесата. Наистина прекрасен момент!

8. Първите постижения на детето ви

Първия път, когато детето ви казва „мама“ или „тати“, първата усмивка на бебето, първите му стъпки, първия му рожден ден... Списъкът може да продължава до безкрай. Все пак всички значими моменти в живота на детето автоматично стават значими и за родителите му.