Млечните продукти заемат важно място в менюто на съвременния човек. По цял свят наричат млякото „идеалната храна, приготвена от самата природа“.
В него са открити над 100 хранителни вещества – десетки балансирани аминокиселини, мастни киселини, лактоза, минерални вещества и т.н. Хората от стотици години консумират млечни продукти, за здраве, тонус и добро настроение.
Всеки знае, че е полезно да пие топло мляко с мед (или със захар) преди лягане. В резултат на това се изключват практически всички функции, освен ума и разума. Тази вкусна напитка ще ви спаси от безсъние, ще ви дари със здрав сън и хубави сънища.
Освен това последните проучвания показват, че сиренето също помага при безсъние и дори няколко парченца на ден са достатъчни, за да си осигурите спокоен сън. Неслучайно експертите към Световната здравна организация препоръчват редовната консумация на мляко и млечни храни още от ранна детска възраст до дълбока старост. Чували сте и за столетниците от планинските села, които доживяват до дълбока старост именно заради здравословната среда и начин на хранене с чисти и богати на полезни вещества продукти.
А наскоро диетолози от Университета в Колорадо (САЩ) направиха друго интересно откритие. Оказва се, че три чаши обезмаслено мляко на ден, комбинирани с ежедневни разходки пеша, могат да ви отърват от излишните килограми и мастните натрупвания.
Освен това млякото и млечните продукти намаляват риска от развитие на кариес на зъбите, поради богатото си съдържание на калций.
Разбира се, за да бъдете здрави с помощта на млечни продукти, от изключителна важност е тяхното качество.
Фирма „Димитър Маджаров” е позната на българския пазар с безкомпромисния си стандарт на продуктите, които произвежда. За да са напълно сигурни и спокойни, че всеки път ви предоставят най-доброто качество, всеки ден, пътувайки от Стамболийски, цистерните за мляко стигат толкова далеч, колкото е необходимо (дори до Русе!), за да съберат достатъчно количество истинско свежо мляко. Когато пристигне в мандрата, млякото се тества и охлажда, и влиза в цикъла на производство, за да се превърне в сирене, кашкавал, извара, катък, крем сирене или масло. Сиренето и кашкавалът зреят достатъчно дълго – повече от 60 дни, за да придобият вкуса, който познаваме и обичаме. Фирма Димитър Маджаров произвежда млечни продукти и по БДС стандарт, като последното признание за високото качество на тази серия продукти са златните медали, с които бяха удостоени сирене и кашкавал именно по БДС стандарт.
В млечните продукти „Димитър Маджаров” няма сухо мляко или растителни мазнини – само свежо мляко – краве, овче, козе и биволско! Най-популярни и предпочитани сред потребителите са продуктите от краве мляко, но проучванията показват, че козето и овчето мляко не отстъпват по хранителна стойност и са полезни за укрепване на имунната система (особено при простуда), при язва на стомаха, както и имат прочистващо организма действие при попадане на всякакъв вид токсини. Освен това козето мляко е подходящо за деца и възрастни с алергия към белтъка на кравето мляко.
Старите майстори знаят, че най-полезен и най-хубав е безсолният и леко мазен кашкавал – освен, че укрепва организма, медицинските проучвания показват, че дори има лечебен ефект в борбата с рака на белите дробове.