Макро фотографията е наистина пленяваща, но повечето от нас смятат, че не биха могли да направят уникални макро снимки, тъй като не разполагат с необходимата техника.

Руският фотограф Алексей Клятов, обаче решил да опровергае това твърдение и сметнал, че работата му ще послужи като вдъхновение за фотографи-аматьори по цял свят.

Алексей успява да си направи сам риг, съставен от стари части от фотоапарат и тиксо. Неговите уникални снимки ни дават невероятна перспектива към снежинките, на която по принцип няма как да се насладим без специализирано оборудване.

Всъщност уникалността на снежинките се крие в това, че няма две еднакви снежинки. Тяхното необикновено разнообразие произтича от малки промени в температурата и влажността, на които те са подложени надолу по пътя си към земята.

Снимките, които Клятов успява да направи с подръчни средства, по принцип изискват оборудване на стойност хиляди долари. Ако сте любител фотограф и искате да се запознаете отблизо с този вид техника на заснемане, можете да посетите блога на руснака.