Женските презервативи не пожънаха голям успех, когато се появиха преди 20 години, но пък и никога не изчезнаха напълно. Днес редица компании се залавят с производството на новите продукти.

Официалното им име е FC1, но на широката аудитория са познати още като Фемидом и Риалити. Някои пък се шегуват, наричайки ги найлонови торбички, балони с топъл въздух и прочие. Професор Мари Анн Лийпър споделя радостта си от това, че жените вече проявяват желание да се грижат за себе си. "Ние бяхме толкова наивни, а аз определено бях много наивна", казва тя.

Четете още: Кога жените правят секс без презерватив?

Лийпър беше президент на Чартекс, компанията, която произвеждаше FC1. Преди създаването им се носешe един полъх на очакване и любопитство. Тези, които ги произвеждат, подценяват колко непознати и странни биха изглеждали женските презервативи в очите на хората в САЩ и Европа.

Ако трябва да сме честни обаче FC1 си имат и своите недостатъци. Направени са от полиуретан и издават лек шум по време на секс. Именно заради това и истории, свързани с лекото шумолене под спалното бельo, са многократно разказвани и преразказвани. "Много хора твърдят, че женските презервативи увеличават удоволствието от секса", казва Саскиа Хускен от програмата UAFAC. За мъжете, те са по-малко стегнати от мъжките презервативи. Според жените пък големият пръстен на презерватива, който остава извън вагината, също има стимулиращ ефект.

Четете още: 7 типа мъже, с които сексът е мъчение

Предимство е, че след отварянето на пакетчето, за разлика от мъжките, женските презервативи са вече готови за употреба. Имат и същата дължина като мъжките, така че, ако държите отворени в ръката си и двата, те не са чак толкова различни.

Друг плюс на FC1 е, че могат да бъдат поставени часове преди секса, което означава, че няма да ни разсейват, когато страстите се разгорещят. Също така не е необходимо да се премахват непосредствено след акта.

Четете още: 3 неща, които плашат жените по време на секс

Източник: БГНЕС