Тази година Моника Белучи ще навърши 50 години, но въпреки възрастта си продължава да бъде еталон за женска красота. Актрисата, която излъчва сексапил и чар, неподвластни на времето, не крие своите разкрасителни хитринки и даже с охота ги споделя. Вижте ги:

Грижа за кожата

Моника Белучи споделя, че всяка сутрин си взима студен душ, с който тонизира и стяга кожата си по най-лесния и естествен начин. Също така актрисата е много стриктна, що се отнася до хидратиране и овлажняване. Винаги носи в чантата си спрей с минерална или термална вода, с който от време на време освежава лицето си.

Белучи сваля грима от очите си с растителни масла – орехови, сусамови или слънчогледови, които влияят благоприятно на сухата и нежна кожа в тази област.

Моника също така признава, че е късметлийка, защото още на младини е осъзнала, че ежедневната грижа за кожата е важна и затова сега може да се похвали с младежки вид. Тя съветва жените да започнат да ползват козметика редовно още около 25 години.

Грижа за косата

Преди измиване на косата си италианската красавица задължително нанася в корените и по дължините зехтин, с който престоява известно време. По този начин косата се подхранва и става по-мека и бляскава.

Белучи също така е категорична, че избягва всякакъв топлинен тормоз върху косата. Остава я да се изсуши сама, а я изправя със сешоар само за специални поводи.

Грижа за фигурата

Моника Белучи тежи 68 килограма при ръст 178 сантиметра и се гордее с женствените си форми. Тя поддържа фигурата си най-вече с йога и плуване. Не обича диети и не спазва такива, но се старае да се храни правилно.

Винаги закусва, защото според нея закуската дава тонус през целия ден и е от огромно значение за организма. Актрисата смята, че сигурният път към напълняването и заболяванията е бързото хранене на крак, за това винаги хапва на маса в спокойна атмосфера.