Автор
Woman.bg

8 факта, които не знаете за Леонардо ди Каприо

Днес актьорът Леонардо ди Каприо навършва 48 - чудесен повод да отбележим, че любимецът на Холивуд е нещо много повече от това, което виждаме на големия екран.

Доказателство за това са и следващите факти, които вероятно не знаете за него.

1. Лео е кръстен на Леонардо да Винчи. Майка му посетила художествена галерия, докато била бременна и точно пред картините на Да Винчи усетила първото ритане на бебето. Точно тогава решила, че името му трябва да е Леонардо.

2. Едва не счупил ръката си по време на снимките на "Джанго без окови" след удар по масата. Но Лео не пожелал да прекратят снимките и продължил да играе, въпреки болката. Когато докоснал лицето на партньорката си в лентата Кери Уошингтън, окървавил с ръката си лицето й, с което сцената станала още по-драматична.

3. Презимето му е Вилхелм.

4. Като дете е страдал от обсесивно-компулсивно разстройство

Четете още: Леонардо Ди Каприо си търси жена

5. Той е активен защитник на околната среда. Леонардо винаги лети с нормални полети, а не с частни самолети, за да не замърсява въздуха допълнително. Управлява автомобил, който не замърсява природата и дарява милиони за борба със замърсяванията в опит да гарантира сигурното бъдеще на нашата планета.

6. За малко е щял да си промени името на "Лени Уилямс". В началото на кариерата му агентите го съветвали да промени името си, защото Леонардо просто нямало да остане в съзнанието на хората.

7. Първата си роля получил на 5 години. Появил се в шоуто "Romper Room and Friends", но за малко да го изхвърлят, защото бил прекалено палав.

8. Лео е изключително привързан към майка си, някои дори го определят като мамино синче. Родители му се развеждат, когато е само на една година. Днес дори голямата му популярност не е успяла да го отдалечи от майка му, към която е много привързан. Те винаги намират време да се видят, а често Лео е придружаван от нея на червения килим.

Четете още: Мартин Скорсезе: Лео ми върна страстта за кино

Леонардо ди Каприо с майка си