Полифенолите, на които са богати плодовете и зеленчуците, намаляват вредата от мазната храна, твърдят американски учени.
Те са провели експеримент с две групи доброволци, които са консумирали пуйка и мазни месни кюфтета. Една част от участниците е получавала допълнително малка доза полифеноли, разредена с една супена лъжица червено вино.
Четете още: Сезонът, през който се отслабва най-бързо и лесно
Учените са оценили показателите на обмяната на веществата и са открили ползата от полифенола: дори в малко количество той влияе положително на мастния обмен и намалява вредата, която може да нанесе мазната храна.
“Съвсем скоро полифенолите ще могат да се добавят във вредните продукти, възможно е дори да се появят полезни пържени картофи и варени пасти”, прогнозират учените, цитирани от ВВС.
Четете още: Джесика Алба: И аз имам целулит
Източник: dieti.info