Автор
Woman.bg

4 съвета за избор на продукти за къдрава коса

Къдравата коса често трудно се оформя, а една извиваща се, заплетена и суха коса може да представлява ежедневно предизвикателство. Изборът на специално създадени за къдрава коса продукти ще улесни ежедневното й оформяне и стилизиране.

Следвайте тези стъпки:

1. Установете основните въпроси или проблеми, свързани с вашата къдрава коса – дали е суха и увредена, липсва й обем или се извива. Използвайте стилизиращи продукти въз основа на тази диагноза на косата. Проблемите с къдравата коса често се дължат на сухотата, така че ще трябва да потърсите хидратиращи продукти.

2. Търсете продукти, специално предназначени за къдрава коса. Това включва не само шампоан и балсам, но и стилизиращи продукти, като пяна и гел. Тези продукти са създадени така, че да увеличат и поддържат влагата и да отговарят на уникалната структура и химия на къдравата коса. Много известни марки имат продуктови серии само за къдрава коса.

Четете още: Вълнисти кичури, оле!

3. Четете етикетите със съставките. Избирайте продукти със силикони, които се разполагат на върха на космения фоликул и запечатват влагата, като по този начин увеличават блясъка. Те обикновено могат да бъдат намерени в балсами и стилизиращи продукти. Избягвайте продукти със съдържание на алкохол, тъй като той изсушава и уврежда косата.

4. Консултирайте се с вашия стилист. Когато се колебаете, един добър стилист винаги ще ви даде препоръки и ще ви помогне да изберете подходящите продукти за специфичните нужди на вашата къдрава коса. Освен че е по-добре запознат с химията на косата, вашият личен стилист ще разбере и какви са индивидуалните ви проблеми.

Четете още: Елегантна прическа с вдигната коса



Източник: simbg.com