Един от най-големите козметични хитове в Ню Йорк в момента се нарича Shiney Hiney Facial и представлява специална разкрасяваща процедура за задните части, много напомняща тези за лице.

Питате се защо пък грижа за дупе и то толкова специална? Е, отговорът се крие в ежедневието ни. Замислете се само, повечето от вас стоят по 8 часа на ден върху скъпоценните си Д-та, ако пък се движите, то дрехите постоянно притискат и спарват кожата. В резултат на всичко това се получава не дотам приятна гледка – ситни пъпчици и зачервявания, грапава и без блясък кожа.

Морето ей сега ще ви повика на ваканция и сме сигурни, че искате да блеснете със свежа и мекичка кожа на дупето, поддаваща се изпод красивия нов бански.

Да се върнем на хитовата процедура Shiney Hiney Facial... Тя се предлага в не един козметични салони зад океана, но най-популярното място за извършването ѝ е салонът на козметичката Моли Ламб в Бруклин, където за сумата от 75 долара ще получите първокласна грижа за дупето си.

Тъй като едва ли някоя от нас ще хукне към Америка, за да се остави на прецизна обработка от страна на госпожа Ламб и екипа ѝ, ви предлагаме вариант на домашна козметична грижа, която можете съвсем сами да прилагате и то почти безплатно.

Постойте по-дълго под душа, за да отворите порите на кожата. Използвайте ръкавица за ексфолиране и скраб за тяло – с тях масажирайте с кръгови движения бузките на дупето.

Сега идва ред и на една типично Facial процедура – поставянето на стягаща порите маска за лице! Изстискайте известно количество в дланта си (зависи от големината на дупето, но каквато и да е тя, не прекалявайте с маската; количество колкото голям лешник е достатъчно) и добавете към маската няколко щипки утайка от прясно сварено кафе. Кофеинът кара кожата да изглежда по-стегната и гладка.

Оставете тази смес да подейства на кожата 10 минути и след това изплакнете.

Обтрийте дупето с памучен тампон, напоен със салицилов спирт – той убива бактериите, които причиняват пъпчици, и накрая завършете процедурата с овлажняващ лосион.

NB: Не използвайте салициловия спирт, ако непосредствено след процедурата искате да идете на плаж! Взаимодействието със слънцето може да доведе до поява на петна по кожата. При всеки друг случай нямате проблем със спирта.

Смело напред към плажа, секси дупета!