За 4 порции/сандвича
пилешка пържола от бут-600 гр.
салата айсберг- 1 бр.
майонеза- 200 гр.
кисело мляко -200 г
лимон-1/2
зехтин- 1 с.л.
царевични питки- тортиас- 2 бр.
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Овкусяваме месото със сол, черен пипер и малко зехтин и го слагаме на BBQ или тиган. През това време нарязваме или накъсаме айсберга и го овкусяваме с дресинг, направен от майонеза, кисело мляко и лимонов сок. Може да се добави и малко горчица. Когато пилешките пържоли са опечени, ги нарязваме на тънки ленти, подреждаме върху питките, слагаме отгоре от готовия микс овкусен айсберг и завиваме сандвичи като дебели палачинки. Разрязваме на две.
*рецептата е предоставена от предаването на Ути Бъчваров „Животът е вкусен”