Поддържането на чистотата у дома се отразява сериозно на връзката между партньорите.

Доверието в една връзка често е подложено на изпитание, когато става дума за реда у дома. Много жени предпочитат да чистят сами, отколкото мъжът им да се включи, но да не покрие изискванията им.

Четете още: Flylady – всичко за 15 минути!

"Повечето господа признават, че не се стараят, когато става дума за чистене. Мъжете трудно се справят с чистенето, особено в банята. Често нарочно не почистват добре, за да не ги карат повече да извършват подобни домакински дейности. Оказва се, че тази тактика действа при 60% от случаите", казва говорител на водеща верига магазини за обзавеждане за баня.

Четете още: Кое е най-мръсното нещо в банята?

Една четвърт от анкетираните в наскоро проведено проучване признават, че се включват в чистенето, за да е доволна половинката им.

Според жените мъжете са пълен провал, когато трябва да се чисти банята, тоалетната, душ-кабината, но се справят особено добре в чиенето на чинии и прахосмукирането. Изводът е, че за да се запази баланс между домашните задължения на силните и нежните половинки, мъжете трябва да си изберат едно-две неща, за чистотата на които винаги да отговарят. Взаимната помощ, макар и малка, е достатъчен стимул за стопляне на взаимоотношенията.

А как се справя вашата половинка, дами?

Четете още: Кога се изгубва искрата между двама влюбени