Обожаваме рецептите от свежи, необработени термично храни, които ни зареждат с полезни вещества, енергия и здраве!
Предизвикателство за всички: Ограничете до минимум всички сладкиши, торти и кексчета и ги заменете със суровите им варианти, които освен за здравето, ще се погрижат и за фигурата ви.
И така, ето рецепта за невероятно вкусен фъдж, пълен с антиоксиднати, витамини, аромат и божествен вкус.
Необходими продукти:
1 ч.ч пресни фурми
4 с.л сурово какао
2 добре узрели банана
1 ½ ч.ч сурови бадеми
½ ч.ч сурово кашу
½ ч.ч сурови лешници
1 с.л кокосово масло
1 с.л агаве или мед
Начин на приготвяне:
В кухненския робот (чопър, процесор) сложете фурмите, какото, кашуто и лешниците и ги смелете добре.
Разстелете с натиск сместа в малка тавичка с пръсти или лъжица.
Смелете бадемите много добре – в продължение на 12 минути, докато се получи лепкава и трошлива смес.
Добавете агавето/меда, кокосовото масло, бананите и две допълнителни лъжици какао и смесвайте, докато не се получи мек крем.
Покрийте вече готовия „блат“ в тавичката с крема. Със свежо фолио покрийте тавата и я оставете в хладилника за 30 минути.
След като извадите десерта от хладилника, го нарежете на парчета, поръсете със сурово какао и сервирайте.