Снощи стана ясно, че Ема Уотсън е подписала договор с Дисни за предстоящото заснемане на филма "Красавицата и звяра".

Ема ще влезе в ролята на Бела, а самият филм ще бъде игрален и много по-завладяващ от анимацията, защото ще има доста екшън елементи.

Приемаме с пълна подкрепа идеята за подобен проект и сме сигурни, че Ема и компания ще се представят добре.

Четете още: Swarovski създаде пантофките на Пепеляшка

Лентата ще бъде заснета малко по-късно тази година и се очаква да излезе в началото на следващата, ако Дисни не изпреварят събитията.

Според нас Ема Уотсън е перфектният избор за ролята на Бел. Ето 6 закачливи причини защо смятаме така:

1. Бел обича книгите, Ема също.

Уотсън е известна с много неща, едно от които несъмнено е страстта ѝ към английската литература, която тя всеодайно изучаваше в университета Браун. Актрисата винаги е твръдяла, че образованието е изключително важна част от живота ѝ и сподели намеренията си да го продължи във всеки следващ удобен момент. Засега се е отдала на актьорската си професия.

2. Просто вижте косата на Ема. Също и тъмните ѝ очи. Излъчването ѝ... Тя и Бел просто имат нещо общо!

3. Бел е един от първите феминистични образи в света на Дисни – само си спомнете взаимоотношенията ѝ с надутия Гастон, който така и не успя да я накара да направи и едно нещо, което тя не иска.

Ема усилено подкрепя организацията UN Women Good Wil, чийто говорител и посланик е от няколко месеца. Феминистката организация и конкретно кампанията HeForShe цели да подкрепя жени в правото им да се борят за абсолютно равенство с мъжете.

4. И Бел, и Ема са добър пример за младите момичета. И двете са независими, прями, начетени и състрадателни личности. Помните ли, когато Ема завеща наградата си Britannia на мъртвия си хамстер? Сигурни сме, че Бел би направило същото в чест на малкия Чип (сладката чашчица, която мама Чайник все пазеше да не се замесва в бели).

5. И двете са момичета на тати. Уотсън има силна връзка с баща си и ревностно пази всеки спомен или малък подарък от него. Така например, тя споделя, че до ден днешен си пази в кутийка пилешкия ядец, който той ѝ подарил за късмет в деня на прослушването за ролята на Хърмаяни Грейнджър. Бел пък е готова да жертва всичко в името на любимия си баща. Помните сцената, в която смело го защитаваше от Звяра.

6. И двете за родом от Франция – Уотсън е родена в Париж на 15 април 1990 година, а приказката "Красавицата и звяра" се развива във Франция.