Автор
Woman.bg

Най-добрите рецепти на Гордан Рамзи: Каталонски крем

Продукти:

* 4 едри жълтъка;
* 70 гр. ситна захар;
* 2 супени лъжици царевично нишесте;
* лимонената кора от 1 лимон;
* 1 пръчка канела;
* 250 мл. мляко;
* 250 мл. пълномаслена сметана;
* захар демерара.

Приготвяне:

В голяма купа разбийте жълтъците със захарта, добавете нишестето и лимонената кора. Продължавайте да бъркате и влейте бавно млякото и сметаната. Внимателно прелейте сместа в тенджера с дебело дъно, добавете пръчка канела и сложете всичко на бавен огън. Бъркайте постоянно, докато кремът не се сгъсти. Внимавайте да не го загреете твърде много, иначе ще се пресече.

Свалете крема от котлона и го прецедете през ситно сито. Разпределете го по купички, охладете го и го приберете в хладилника. Преди сервиране го поръсете със захар, подредете купичките в тава и ги сложете под нагорещения реотан във фурната, за да потъмнее захарта. Само внимавайте да не прегреете крема. Сервирайте го веднага след изпичане.Треска с каталонски сос „ромеско“

Четете още: Най-добрите рецепти на Гордан Рамзи: Свински бут с грахов пудинг и магданозен сос