Мраморните пещери на Puerto Rio Tranquilo са едни от най-забележителните атракции на Патагония.

Тези невероятни мраморни образувания са изваяни от ерозията в три основни мраморни формации: La Capilla (параклиса), El Catedral (Катедралата) и La Cueva (Пещера).

Патагония е природогеографска област в Южна Америка, която представлява открито плато, почти изцяло разположена на територията на Аржентина и една малка част в Чили.

Чилийската Патагония е екологично най-чистото място на планетата.

Las Cavernas de Marmol, така както испанците ги наричат, са създадени от тюркоазените води на Rio Tranquilo, които в продължение на години са се вкопавали в огромния варовиков полуостров на езерото General Carrera, което се простира едновременно на територията на Чили и Аржентина, създавайки впечатляващ лабиринт от пещери.

Четете още: Уникални кътчета по света: Салар де Уюни

Скалистият бряг е около 300 метра. Известни още като „Мраморната Катедрала“ те са достъпни само по вода, по време на обиколка с екскурзовод. В някои може да се влезе с малка лодка и да се разгледат отвътре. На няколко метра от брега има разположен самостоятелен остров известен като „Мраморния храм“.

Обявили го за светилище, много от местните посещават това място, за да медитират или да се отдадат на спокойствие и тишина. Само по себе си езерото пък е известна дестинация за любителите на риболова, тъй като лова на пъстърва тук е целогодишно.

Четете още: Топ-плажовете за 2015 година