Най-новата модна мания кара млади дами да си боядисват косата в сив цвят с идеята да покажат, че в старостта няма нищо отблъскващо.

Jean Paul Gaultier бе първият, който въведе сивата коса като тенденция в света на модата и красотата. Моделите от есенно-зимната му колекция за 2011 година се разходиха поподиума с посребрени коси.

Година по-късно Кели Озбърн и Кейт Мос бяха забелязани със сиви кичури, а след това ги последваха Лейди Гага и Риана.

Колористката Брук Бохан смята, че това далеч не е най-лесният за постигане цвят:

„Със сива коса можете да изглеждате великолепно, ако се оставите в ръцете на професионалист. Имайте предвид, че това е може би един от най-капризните цветове за косата и по-агресивност върху косъма се конкурира единствено с изрусяването. Косата се обезцветява и след това се нанася сивкав тон.

Първо се консултирайте с фризьор. След това се подгответе за бавно постигане на този великолепен цвят – понякога отнема до 6 месеца, ако преди това сте боядисвали косата в червено или друг тъмен цвят.“

Ако има нещо, което задължително трябва да съблюдавате, когато имате сива коса, то това е перфектно поддържаната прическа - „в противен случай ще изглеждате състарена и небрежна към външния си вид. Освежавайте косата си с по-светли кичури и терапии за блясък. Използвайте шампоан, предназначен за посивели коси, който ще подсили естествения блясък на косъма“, доавя още Бохан.