Автор
Woman.bg

Как отпочиват известните и успели хора през уикенда?

Често сме се питали какво праят хора като Опра Уинфри, Ангела Меркел и други известни и успели жени през уикенда?

Винаги сме си мислили, че те работят непрестанно, никога нямат време за семейството и дори не знаят какво озачава да имаш „почивен ден“.

Лаура Вандеркам, атвор на „What the Most Successful People Do on the Weekend“ обяснява: „Трябва да си готов за новото начало на новата седмица. За да си пълен с енергия и мотивация е нужно да почиваш уикенда, а не да се натоварваш. Отделяйте време за кратки разходки, спорт, благотворителни дейности и обръщайте внимание на семейството си, така ще станете по-добър човек, ще имате търпение и свежи идеи, които ще ви помогнат да работите още по-добре“.

Независимо дали сте затрупани с работа или трябва „само“ да довършите някои проекти, оставете всичко настрана и променете плановете си. Предлагаме ви шест съвсем нормални идеи за забавление и релакс през уикенда.

1 Прекарвайте повече време със семейството и приятелите си

Повечето успели хора се опитват да прекарват колкото се може повече време с техните близки, особено ако нямат толкова време през седмицата. Важно е да поддържате добри взаимоотношения с тях, затова и всичко останало нека е на заден план.

2 Спортувайте

Успелите хора често се събират със стари приятели, за да играят тенис или футбол. Важно е да спортувате и да бъдете активни. Упражненията ще ви помогнат да се справите по-добре със стреса, подобрява паметта и ви дава повече енергия.

3 Благотворителност

Известните личности все по-често се отдават на благотворителни дейности – от благотворителни модни ревюта и концерти, до благотворителни изложби и пътувания. Това е един добър начин да помогнете на нуждаетите се. Давайте и ще получавате!

4 Забравете за социалните мрежи

Ще издържите ли без фейсбук, Инстаграм, Туитър и всички подобни социални мрежи, които са извън реалния свят? Изключете за два дни всички телефони и лаптопи и се насладете на спокойствието и тишината, която ви заобикаля далеч извън града. Ако сте се отдали на романтична почивка би било много неуважително спрямо половинката ви, ако постоянно проверявате телефона си, нали?

Четете още: Наистина ли оглупяваме от Интернет?

5 Заредете се с енергия

Дори и работата да не ви е свързана с много активна дейност и постоянни бизнес срещи, е нужно да се презаредите и да размислите над постигнатото през последните една-две седмици и целите, които искате да постигнете в близко бъдеще.

6 Позитивна нагласа

Със сигурност сте уморени и понякога дори реагирате леко агресивно или нервено, но това не трябва да ви притеснява. Всеки изпада в подобни ситуации, важното е бързо да отреагирате и да запазите самообладание. Това е признак на претовареност и ви е нужна почивка! Помислете за следващото райско място, което ще посетите и на вкусните храни, на които ще се насладите. Мислете позитивно и сами си помогнете да намалите стреса.

Четете още: 5 типа вредно поведение, което не трябва да търпите!