Със сигурност ти се е случвало да гледаш филм, в който някоя дреха толкова много да ти хареса, че да поискаш самата ти да я имаш.

Предлагаме ти нашата селекция от булчински рокли от филми, които харесваме, за да послужат на самата теб като вдъхновение за твоя сватбен ден.

Блеър Уолдорф в „Клюкарката“

Блеър Уолдорф няма как да се омъжи в нещо по-евтино от дизайна на Vera Wang, която специално за сериала подготвя първата булчинска рокля за героинята – в бял цвят за сватбата с принц Луи. За втората сватба с любовта на живота й Блеър е в нежна рокля на Ели Сааб в светло син цвят.

Ирина Шейк стана булка

Серина Ван Дер Уудсен, „Клюкарката“

Русата грация Серина Ван Дер Уусен има честта да се омъжи чак в последния епизод на поредицата, и то в бяла рокля със златни елементи на Жорж Чакра. Роклята е истинско бижу, точно в стила на Серина, която по време на поредицата впечатляваше с уникален стил и характер.

Бела от "Здрач"

Роклята от вампирската сага е модел на Каролина Ерера, има 152 копчета по цялата дължина и пришита специално френска дантела. Стойността й е оценена на 35 000 долара.

Най-скъпите булчински рокли

Софи от "Мама миа"

Аманда Сейфрид в Мамма Миа
Роклята на Аманда Сейфрид е направена от дизайнера Ан Рот специално за филма. От коприна и шифон, е била вдъхновена от склупторите на гръцките богини. Украсена с мидени черупки и кристали, тази сватбена рокля се вписва перфектно в стилистиката на Гръцките острови.