Според група психолози, автори на статия в популярното научно издание „Psychology Today", могат да бъдат дефинирани 8 типа мъже, от които не трябва да се очаква вярност.

Според тях, по-голямата част от мъжете са полигамни. Изневярата, така да се каже, е в кръвта им и било въпрос на време и обстоятелства тя да излезе от прикритието си.

Нека видим доколко са се справили психолозите с феномена, който досега никой не е успял да опитоми.

Хлапе под чехъл

Жената изисква от него постъпка или поведение, съответстващи на неговата мъжественост, но той не е способен да се справи с това и единственото, което прави е да се бунтува. В отношенията с жените той играе ролята на "синчето".

И дори да иска да избяга, не може да направи голямата крачка към независимостта и свободата, понеже е зависим от „мама". Неговата изневяра е открита демонстрация към жената, че тя не може да контролира на 100% живота му.

Наваксващият

Можем да го определим като мъж, обвързал се прекалено сериозно, но и прекалено рано. Срещайки бъдещата си половинка, той е на седмото небе от щастие, че едно наистина очарователно момиче е отговорило на ухажванията му. Резултатът - „Твой съм завинаги!".

Когато страстта се уталожи и взаимоотношенията натежат под натиска на ежедневието и навика, форсфорисиращата табелка с надпис EXIT свети в скута на Другата. Накратко, той започва да наваксва всичко онова, което е пропуснал в близкото минало или в младостта - хубави жени, приятели и питиета.

Авантюрист

Това са големите екстремисти, на които или не им пука, че вършат глупости или им доставя несравнимо удоволствие да си играят с опасността. Причината тези мъже да изневеряват може би се крие в осъзнатия риск, че могат да бъдат хванати на местопрестъплението.

Обсебени от адрелина да вършат забранени неща, те са готови да се позабавляват на чужд гръб с момичето на най-добрия си приятел или сестрата на половинката им, или да се забъркат в каквито щури ситуации се сетите още.

Господарят

Този мъж си е втълпил, че е бог и че всичко зависи от неговата воля. Това с две думи означава, че жената е последната пречка, която може да го възпре да прави каквото му скимне.

Дългата връзка или бракът са безсилни да ограничат свободата му - те са само поредното доказателство, че нещо му принадлежи. Той рядко си прави труда да прикрива страничните си връзки, дори напротив - смело показва завоеванията си и се гордее с тях. От този мъж не можете да очаквате гузна съвест и покаяние, поради простата причина, че според неговите разбирания, той е в правото си.

Очаквайте продължение.