Автор
Woman.bg

Жените са по-добри шофьори от мъжете - доказано!

В обществото битува схващането, че мъжете са по-добри шофьори от жените, заради изостреното им чувство за ориентация.

Предлагаме ти няколко факта, които доказват, че жените са по-добри зад волана, за които не си и подозирала! Британско изследване от средата на май месец тази година доказва, че британките са най-внимателни що се отнася до карането.

Емоционалността, която много представители на силния пол биха възприели в своя защита всъщност дава една точка за отбора на жените. 80 процента от фаталните инциденти на пътя са причинени от мъже-шофьори. Това, според психолози се дължи на факта, че жените са по-състрадателни и се замислят по-често за това да не наранят някого.

„Обвинете каквото се сетите – висок тестостерон, по-голямо желание да се поемат рискове или по-високо ниво на агресия, но фактите са си факти – мъжете правят много повече грешки на пътя, отколкото жените“, категорични са от британския институт за маркетингови проучвания.

Същото изследване сочи, че 66 процента от мъжете, които карат с превишена скорост казват, че са добри шофьори. Психолозите са категорични, че това им изиграва лоша шега и затова при тях е по-вероятно да се случи да има пътно-транспортно произшествие.

39 процента от британските жени са любезни на пътя и никога не биха започнали разправия с друг шофьор, за разлика от 28 процента на мъжете, които се определят за „мили“.

89 на сто от жените спазват ограничението за скоростта на пътя, срещу 86 процента при мъжете.

Разликата в цифрите е най-голяма що се отнася до карането прекалено близо до превозното средство отпред - 27 процента от запитаните мъже признават, че го правят, докато при жените процентът е само 4.

Въпреки че комуникацията по време на каране на кола е абсолютно забранена, се оказва, че 24 процента от мъжете проверяват профилите си в социалните мрежи, докато при жените става дума за скромните 16 процента.

Все пак британските маркетингови специалисти съветват жените-щофьорки да не се главозамайват от подобно проучване, а да продължават да възприемат себе си като отговорни не само за себе си, но и за останалите хора на пътя.

А вие какво мислите - жените или мъжете са по-добри шофьори? Очакваме вашето мнение в коментарите под статията!