Романтичен, женствен, нежен и запомнящ се, това са само някои от думите, с които може да се опише стилът, който ще ви представим. В интериорния дизайн този стил е наричан Ретро романтичен.

Интересен е фактът, че той възниква през 1980 година и продължава да бъде актуален и предпочитан до днес.

Ако мечтаете вашият дом да създава усещане за топлина, романтика и уют, то именно този стил в интериорния дизайн е правилният избор за вас. Всъщност, според интериорните дизайнери романтичният стил умело комбинира и балансира старинни мебели в пастелни цветове, дантели и женствени флорални мотиви.

Ако искате напълно да се потопите в романтичния стил, то заложете на пастелните тонове като розово, лилаво, жълто, оранжево, светло кафяви, зелено и светло синьо. Но ако наистина говорим за интериорен дизайн с романтични нотки, не би било изненада за никого, че розовият цвят ще бъде преобладаващ.

Светлокафяви цветови нюанси, комбинирани с ретро мебели и декоративни акценти в розов цвят, създават очарователни и спокойни домашни интериори. Мебелите в цвят ванилия пък са идеални за по-елегантно вътрешно обзавеждане и перфектно се комбинират с пастелни цветове в розово, оранжево, жълто, зелено и синьо, като създават интериор, вдъхновен от природата.

Розовите и лилави цветове озаряват помещенията, а зелените и сини цветове придават енергия в интериорния дизайн. Пастелните зелени и сини нюанси допълват и подчертават женския облик, създаден с ретро мебели и декорации в розов цвят.

Винтидж мебелите в съчетание с тапети и декоративни аксесоари с флоралните мотиви придават усещане за спокойствие и лукс. Според опитните дизайнери комбинацията между винтидж и романтичния стил заедно с розовите цветове добавят характер на жилището, като създават един изключителен, елегантен и шик интериорен дизайн.

Аксесоарите са важна част от всеки интериор, за това и стенните огледала в големи резбовани дървени рамки, декоративните възглавници, антични вази и керамични саксии правят дома красив и завършен.

Използването на естествени материали и присъствието на много естествена светлина в стаите създава един приятен и комфортен, топъл и модерен домашен интериор, вдъхновен от хармонията в природата. Изобилието от слънчевата светлина прави дома весел, оптимистичен и вдъхновяващ, добавяйки енергия на красивия интериорен дизайн в романтичен стил.

Автор: Антония Саранеделчева, Моми Студио