Автор
Woman.bg

Как да бъдем секси - уроци от звездите (I част)

Малки гърди, пълен ханш или големи бузи - много досадни недостатъци могат да ни попречат да се чувстваме привлекателни.

Междувременно редица холивудски звезди с далеч не идеални външни данни успяват да завъртят главите на милиони мъже по света.

Подбрахме за вас няколко нетипични красавици и се опитахме да разгадаем тайната на сексапила им с помощта на психолог. Вземете пример от тях и забравете комплексите си.

Шакира - триумф на инстинктите

Колумбийската певица със съвсем обикновен външен вид и ръст едва 156 см. неведнъж е била признавана за най-сексапилната жена на планетата. Възходът й към славата започва от прочутия клип Whenever Wherever, в който латиноамериканката върти прелъстително ханш с препускащи коне за фон.

Според психолозите тайната на Шакира е в контрола, който тя има над тялото си. Движенията й са нещо средно между ориенталски кючек и африкаски племенни танци. Именно тези движения събуждат у мъжете първобитните инстинкти за възпроизвеждане.



Шарлот Гинзбург - самодостатъчна

Лицето на основната еротична муза на Ларс Фон Триер и модна къща Balenciaga се отличава с неправилни и грубовати черти. Много е трудно да я наречеш красива, дори ако си й фен. Но нейните филмови образи привличат погледа като магнит!

Впрочем именно творбите на култовия режисьор направиха 43-годишната Шарлот кралица на сексапила. Достатъчно ще е само да си припомним прочутата "Нимфоманка". Впрочем самата актриса неведнъж признава в интарвюта, че е много срамежлива, но се старае да се пребори с комплексите си.

Според психолозите Шарлот играе честно - успехът й се дължи на сериозна и мащабна вътрешна работа над себе си. Тя не желае да прелъсти околните, тя постоянно прелъстява самата себе си, без да обръща внимание на това какво ще си помислят другите. Именно тази самодостатъчност привлича мъжете към нея.



Тилда Суинтън - снежната кралица


Още една актриса, която руши нашите представи за сексапил, е 54-годишната Тилда Суинтън. Студената "унисекс" външност на британката стана особено любима на мъжете през 2013 г. след премиерата на филма "Само любовниците остават живи", в който Суинтън играе вампир.

Въпреки многобройните бръчици, тънките устни, бледите вежди и момчешкото телосложение актрисата продължава да се радва на все повече почитатели.

Според психолозите този тип жени привличат основно със своята недостъпност и загадъчност. Както всеки знае, мъжете по природа са ловци. Тилда се отличава с аристократизъм, царствена грация. За да спечелиш такава жена, трябва да преобърнеш света - и именно това привлича мъжете.

Следва продължение.