Има много причини, поради които е добре да се замразява храна. Може би има промоция и купувате повече продукти, които не ви трябват веднага.
Или пък нямате време да готвите през седмицата, затова правите повече ястия през уикенда, част от които замразявате за вечеря в делничните дни.
Най-вероятно не знаете, че повечето храни могат да бъдат замразявани, без да загубят вкусовите си качества. Така спестявате не само време, но и пари.
Вижте какво можете да замразите:
Сирене
Нарежете сиренето на късчета и го замразете в плик. Можете да го използвате както при готвене, така и за да го съхраните по-дълго време.
Ако сте от щастливците, които разполагат с източник на домашно приготвено био сирене, това също е вариант да си осигурите екологично чиста храна за по-дълго време.
Ориз
Сгответе повече ориз и го разпределете в отделни пликове, според това какво количество ви е нужно. Това е идеалната гарнитура към скарата, когато нямате достатъчно време за готвене.
Можете да му добавите пресни зеленчуци, след като го размразите, или пък да го използвате за винен кебап.
Картофено пюре
То се замразява изключително бързо и лесно и можете да го съхранявате във фризера до два месеца.